Godt Nytår… koncert og lidt nørkleri

Vi havde et gaddeligt stormvejr i december, og naturen her er jo fantastisk smuk også i det rå vejrlig. Fuldmånen blev fotograferet i anledning af at min nabo fældede en kæmpe kristjørn i sin have, så udsigten blev om muligt endnu bedre fra køkkenvinduet. Nu kan vi zoome ind på Christiansø uden problemer. Niels overvejer at købe en udsigtskikkert til at se ud over vandet. Det er nemlig også lidt sjovt at kigge nogle af de store skibe ud, der sejler forbi.

Vi kom fint ind i det nye år, uden halløj og festivitas. Niels og jeg nød at slappe af bare i hinandens selskab både jul og nytår. Familiesammenkomsten har vi  udsat til midt i februar, hvor vi så holder middag for hele familien, og der bliver vi ret mange. Det glæder vi os til. At fejre at vi har hinanden en gang om året er en god ting at gøre, synes vi, og nu har vi pladsen til at kunne gøre det. Derfor har vi tænkt, at vi vil forsøge at gøre det til en tilbagevendende begivenhed, at vi alle sammen hygger og spiser sammen hvert år omkring tiden for vores bryllupsdag.

Mit halstørklæderør er blevet færdigt, og det fungerer rigtigt godt. At det er hacket, betyder at det næsten er vindtæt. Jeg havde det på, igår da jeg skulle til nytårskoncert, og især på hjemturen, hvor Niels skulle helt ned på havnen og hente bilen, mens jeg gik ham i møde så godt jeg kunne, havde det sin berettigelse. Egentlig var jeg ikke voldsomt klædt på til koldt vejr, men dette her halstørklæde holdt mig fint varm, og det var skønt.

Iøvrigt var det en rigtig underholdende nytårskoncert. Henrik Krogsgaard havde formået at skrabe et hold kunstnere sammen, som ikke umiddelbart kunne formodes at matche hinanden; nemlig et klassisk ensemble og et old school latinoband. Han havde formået at få det hele til at passe fint sammen. Den røde tråd blev sangerinden, Signe Asmussen, der formåede at synge alt fra klassisk opera og operette til jazz og salsa. Hun fik ind imellem selskab af Kurt Ravn, der også havde solonumre undervejs. For mig var højdepunkterne de numre der var med Kim Sjøgren. Den mand har et gudsbenådet talent og en fantastisk humor. Jeg er vild med ham og jeg håber, at han kommer til at spille på sin violin til umindelige tider. Rent kulturelt er Bornholm bestemt også værd at være på udenfor højsæsonen.

Nu er det jo ligesom ved at være lidt datooverskredet, men jeg kigger da stadig lidt på min Pelles julemalebog, som jeg ikke blev færdig med inden jul.

 

A pro pos julen så lykkedes det mig at få en lille juledekoration udenfor vinduet med et bundt gran fra Brugsen til 16 kroner og nogle få grene fra en kristjørn, som Niels og jeg samlede på en af vore småture til Hammerknuden. Glimmer og kugler havde jeg fra nogle tidligere år, hvor jeg har haft dekoreret grantræet i forhaven i Lyngby. Hyggeligt at have lidt kønt at skæve til, når man står i sit køkken. Og i køkkenet står jeg jo ret tit. Her laver jeg en hel del mad fra grunden. Blandt andet den vegetabilske mælk, jeg bruger. På det seneste er jeg begyndt at eksperimentere med vegetabilsk ost. Jeg er vild med ost, men det nytter jo ikke, når mælk og mælkeprodukter er så usundt for mig. Nedbrydningen af mælkeproteiner koster jo mere kalk end mælken giver. Det er en udbredt misforståelse, at man får kalk fra mælk. Det ville passe, hvis det var menneskemælk, vi drak, men det er det jo ligesom ikke.  For rørige mænd samt kvinder yngre end overgangsalderen er det sædvanligvis ikke et problem at skaffe kalk nok både til fordøjelsen af mælk og forsyning af kalk til kroppen, men eftersom jeg både er langt over den fertile alder og har et handicap, der forhindrer mig i at motionere, bliver jeg nødt til at sætte mig selv på ration med ost og andre mælkeprodukter lavet af dyremælk. Derfor er tidens projekt i køkkenet vegetabilsk ost, youghurt, creme fraiche og den slags. Indtil nu har jeg ikke været overvældende heldig, men det kommer nok.

Et andet køkkenprojekt er at finde på lækkerier til vores familiemiddag, og det er jo også spændende og sjovt. Igår kom vores dejlige Mikkel for at være her et stykke tid, og det giver jo en dejlig mulighed for at have en at snakke og lave vegetarisk mad sammen med. Han er rigtig rigtig dygtig til den slags. Også til den slags. Det er skøøøøøønt at han er her, og jeg har glædet mig rigtigt meget.

Godt nytår alle sammen.

 

 

 

 

 

 

4 tanker om “Godt Nytår… koncert og lidt nørkleri”

      1. Fantastisk rør det vil jeg prøve. Og sikken en malebog, har Pelle lavet den? Jeg er absolut imponeret over alt det du får strikket og t- hæklet. Knus Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *