Agurketid, Ringebakkebruddene og sommerkjoletop

Så har vi haft forsommerens festivitas med masser af dejlige gæster, pinseskovtur og ikke mindst Niels’ legendariske fødselsdagsjordbærtærter. Jeg må konstatere, at traditionenerne omkring Niels’ fødselsdag med masser af glade mennesker i haven til kaffe og hans hjemmelavede jordbærtærter er fuldt genoprettet her på Bornholm. Rigtigt hyggeligt.  Vores dejlige Mikkel var her i et par uger og min mor, Inge og hendes kæreste, Stig var her i en uges tid. Til trods for, at hun var midt i en flytning, kom herlige Bette også til en enkelt overnatning. Nu har hun været med til at fejre Niels i så mange år, at hun ikke mente at hun bare kunne stoppe med det. Det var vi jo slet ikke kede af. Og ind imellem har der været gamle bekendte og tidligere kolleger ovrefra, der er poppet ind til en gang kaffe og kage og en hyggestund.

Der er gang i drivhuset og nu er det agurketid.  Det her er gårsdagens høst af små agurker og de smager jo dejligt. Jordbærene har vi snart spist alle sammen og til næste år vil jeg have nogle flere, for de smagte også rigtigt dejligt. Tomaterne gror men ingen er endnu rigtigt blevet modne. Lige nu kommer der blomster på chilliplanterne. Det er ren zen at være i det drivhus og jeg er bare såååååå glad for det.

Alle steder i haven tager sommeren sit tag.  Blommetræet som Niels skar ned, skyder nu lysteligt igen og mine rosenbaljer står med blomster i flotte farver. Den første rose på min “Karen Blixen” har lige skudt.

I år havde vi ingen boende under Folkemødet, så mens Niels arbejdede som frivillig infonaut og fik gået en masse kilometer, fik jeg så lidt tid til at gøre min sommerkjoletop færdig. Det garn, jeg havde købt som koralrødt, er en kende for kogt-laksefarvet efter min smag, men pyt. Den er fantastisk at have på og kan altid bruges som undertøj, om det skulle være.
Som det måske fremgår af billederne hvor farveintensiteten ikke er helt den samme, matcher farverne ikke helt godt til det stof, jeg har tænkt mig at bruge til resten af kjolen, men nu for vi se, hvad jeg kan få ud af det.Hvis jeg beslutter mig for at det kan gå sammen, vil jeg lave mig en kjole til vi skal til Sct. Hans-gilde. Det kunne være lidt sjovt. Det er skam ikke hverdagskost at se mig i et nyt dress.

 

Ringebakkebruddene


Vores pinseskovtur gik i år til Ringebakkebruddene og det var vist den vådeste skovtur, jeg har været med på. Men heldigvis var der et fantastisk shelter, der var utroligt smukt og duftede dejligt af træ. Og udsigten skal jeg overhovedet ikke beklage mig over. Hold nu fast hvor den var imponerende. Og alt imens vi sad og nød vores medbragte klemmer, kunne vi se mennesker rapelle ned ad klippesiderne et lille stykke væk. Så det var absolut den smukkeste skovtur, jeg har været på.

Når enden er våd er alting vådt…. men det var den heldigvis ikke..:-)

I køkkenet eksperimenterer jeg jo altid og for nylig fandt jeg et sted på nettet, hvor man kunne købe vegetabilske pølseskind, så det skulle jo prøves. Det gik heeeeelt galt, men der kom meget godt ud af det og pølsehornet på min nye Kenvood køkkenmaskine funker fantastisk. I årevis har jeg glædet mig til en dag at lave hjemmegjorte chillipølser, og det var akkurat lige så sjovt som jeg havde forestillet mig. Mit problem var, at jeg fyldte skindet for meget, så mine pølser sprang og skindet faldt af dem, da jeg kogte dem … ha….ha…..ha. Den grød kom der så nogle super gode bouillonterninger ud af.

Mine stakkels chillipølser….. de var såååå fine, da de lige var stoppet, men ak….ha ha ha ha…. Næste gang må jeg prøve at fylde dem halvt og se, om det så kan lade sig gøre.

Nå det endte med at jeg brugte pølsehornet til at lave uendelige rækker af vegetarchillipølser uden skind på bageplader,  så jeg fik alligevel mine chillipølser, basta.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *