Glastelt og sommer på spring

Udsigten fra mit køkkenvindue er stadig den samme og stadig helt forskellig hver dag.

I sidste indlæg snakkede jeg om Prinsgemalens Jagtvej, der knapt er et spor i græsmarken og her er et par billeder fra den. Vi var jo en tur til Hallegårds igen, da de smukke fruer og deres mænd skulle komme på besøg en lørdag sidst i april. De smukke fruer er to kolleger og meget nære veninder, som jeg har været i supervisionsgruppe med i mere end 20 år efterhånden. Efter at jeg er flyttet her til Bornholm har vi aftalt at henlægge vores møder til videokonferencer på nettet, men en gang om året, ses vi her hos os og så tager de deres mænd med. Vi havde en dejlig dag sidste år, hvor mændene mødte hinanden for første gang, og i år havde vi også en rigtig dejlig dag. Jeg er meget taknemmelig for, at de kommer den ene gang om året, for det er nu rart også at kunne give hinanden en rigtig krammer.

Nu er der ikke længere tvivl om at sommeren er på spring. Jeg nyder det meget. Det er skønt at være ude, men det er ved at være ved den tid, hvor det hurtigt bliver for varmt at sidde i solen, men det gør mig ikke spor at sidde i skyggen. For det meste sidder jeg med mit håndarbejde i haven. Da min mor var her omkring påske lavede hun en hæklet klud næsten færdig, og den fik jeg afsluttet. Den er rigtig god, og det er jo nemt at lave klude, når man kun skal slutte dem af med de sidste 3 striber og en kant rundt om.

 

 

 

 

 

 

Lige nu arbejder jeg på en overdel til en sommerkjole. Overdelen bliver hacket i bomuldsgarn, men underdelen bliver i sifon med applikerede blomster. Det er et stof jeg købte for år tilbage, som jeg nu glæder mig til at bruge. Skålene til bh’en er færdige og nu er resten igang. Det mønster jeg hacker lige nu, er jeg ret vild med. Som sædvanligt arbejder jeg uden opskrift. Hver gang er det lige spændende, hvordan det ender. Ind imellem ændrer ideerne sig undervejs, men ideen til sommerkjolen ser sådan her ud.

 

Nogen har spurgt til, hvordan den vinterkjole, jeg har gang i, kommer til at se ud, så når nu jeg havde tegneprogrammet igang, gav jeg da min påklædningsdukke en udgave af vinterkjolen på også.

Lidt andre tegnerier er det da også blevet til. Det er smadder sjovt at bruge symetriværkstøjerne i mit tegneprogram. Man kan ret hurtigt få lavet noget ret kønt (hvis man altså kan begrænse sig :-))

Ind imellem er der også noget, der skal ud mellem sidebenene i satiriske tegninger og sådan en satte jeg for nylig op på fjæsbogen. Det ser imidlertid ud til at FaceBook er utilbøjelig til at lade mine kontakter se det billede. Man kan så have sine tanker desangående, og det har jeg selvfølgelig.

 

 

 

Så gik Niels igang med det store arbejde med at sætte drivhuset op.

Familien kom og hjalp til , da der skulle bores huller i jorden til støbningen der fastholder fundamentet. En smule hjalp jeg til med at holde, skubbe og trække da væggene skulle op at stå og samles. Men ellers gjorde Niels hele arbejdet selv. Det var ikke den nemmeste opgave med en million milliard smådele og en ret manglefuld samlevejledning. Men der er nu noget ved sådan et glastelt, og jeg har mange tanker om, hvad jeg kan få til at gro i det. Foreløbig er det kun fantasierne der blomstrer, og det er jo også godt. En af mine meget nære venner spiller på lotto, fordi det giver ham “license to dream”, og sådan har jeg det med drivhuset lige i øjeblikket.

Så skal det bare fyldes med tomater, agurker og chili… hurraahhhh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 tanker om “Glastelt og sommer på spring”

  1. Skønt at jeres glashus nu er klar til tomaterne og alt det andet.
    Dine påklædningsdukker – de ligner da dig og ser søde og dejlige ud. Tak fordi du hæklede min klud færdig, så kan jeg starte på en ny, når jeg kommer igen. Det er skønt med et lille håndarbejde, når jeg sidder sammen med dig i solen, så hygger jeg mig ekstra meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *