Zenstrikketøj og chilli

20160722_110725 20160722_110739

Nu har jeg høstet den første hjemmedyrkede frilandschilli og den røg med i den hjemmelavede ketchup forleden. Meget smuk rød og fin. Mine runde haveborde kom også frem til trods for gravearbejdet på vejen og det er dejligt at have gode borde på en terrasse hvor man opholder sig meget. Mikkel, min ældste søn, er på besøg i de her dage, og det er jo en pragtfuld ting. Den første aften, han var her, sad vi faktisk ude og spiste ved netop et af de nye borde.

Her kommer pakker næsten hver dag. En del ler har jeg også fået, men jeg har endnu ikke fået de beholdere, jeg har bestilt til at opbevare leret i, så jeg venter lige et par dage med at bryde plastikken og gå igang med leret, Men nu har jeg næsten alt til at starte; lærred til at rulle leret ud på og lister til at styre hvor tykt det rulles ud og redskaber til at forme leret. Det meste er på plads, så i næste uge regner jeg med at gå igang.

20160728_042142 20160728_042157 20160728_042212 20160728_042227 20160728_042042 20160728_042126

Den lille krukke til mine nye tuschpenne har nu fået glade farver og er færdig.

20160729_163219

Min arbejdsplads i atelieret hvor jeg tegner og maler har fået nyt fint underlag og jeg fik ryddet lidt ud af de mere unødvendige ting på bordet. Her er jeg lige igang med at farvelægge nogle fugle, jeg har tegnet.

2016-07-29 16.37.01For noget tid siden købte jeg en farveløs blandepen til alko- holbaserede farver og den bruger jeg nu til at jævne og blande farverne fra farveblyanterne. Tidligere brugte jeg en vatpind med terpentin, men det her er jo meget meget nemmere. Denne her blandepen er af mærket Copic men man kan få dem i flere forskellige mærker. Touch og StyleMarker er nogle af dem og de er vist endda noget billigere. Farveblyanterne her er fra Lyra og er voksbaserede. De har et fint pigmentindhold og farverne er ret klare. Stiften indeni er forholdsvis blød, så den knækker ikke let og man sidder ikke pludselig med en farveblyant der kan spidses i en uendelighed fordi spidsen hele tiden knækker af. Selve blyanten er tyk og god at holde på. Hvis jeg havde børn eller børnebørn ville jeg nok give dem den slags farveblyanter. Jeg er ikke tilhænger af at give børn billige redskaber, for jeg synes det hæmmer deres kreativitet unødigt. Ligesom jeg også synes, at børn skal have gode instrumenter, hvis de skal lære at spille. Jeg kan selv huske, hvordan det var at starte med at spille på et elendigt instrument, og hvis der ikke havde været en, der havde forbarmet sig over mig og solgt mig sin gamle guitar, havde jeg formentlig mistet glæden ved at spille.

20160728_144401

Et strikketøj må jeg jo have og denne gang har jeg gang i et virkeligt Zen-strikketøj. 1800 masker rundt er der, så der er rigeligt basis for en meditativ stund undervejs. Det skulle gerne ende med at blive en lun vinternederdel i lidt folkloristisk stil.

 

 

 

2 tanker om “Zenstrikketøj og chilli”

  1. Ey, altså Maïa, du er klart det mest aktivt kreative menneske jeg kender. Det ser enormt sjovt ud, alle dine gøremål. Vild med de der bøtter til blyanter og deslige! Er du ved at producere til din egen butik? Eller er det mere sådan at du ikke kan lade være, der skal bare sprøjte kreationer ud af dine ærme?
    Jeg fornøjer mig meget ved at læse om dit bornholmerliv.
    ? Katarina

    1. @Katarina: he he … jeg har bare den der særlige form for OCD, der står for Obsessiv Creating Disorder… det giver mit liv mening og jeg kan ikke lade være. At jeg så måske bliver nødt til at se, om jeg kan sælge noget af det, jeg laver, er så en helt anden snak. Jeg kan klart ikke blive ved med at have plads til det hele, og lidt mønt til nye materialer er da altid velset. Det glæder mig, at det fornøjer dig at læse her, for jeg bliver også altid så glad i låget af det, du skriver 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *