Potter, pynt og pensionistliv

Så er halvdelen af året allerede gået, og Niels og jeg er begge to blevet pensionister.  Livet er jo herligt, og sikken en sommer. Bedst af alt er at vi er lige her på Bornholm. Det er mageløst smukt og folk er rare. Vi nyder det hver eneste dag.

Efterhånden er jeg blevet en rimelig keramiker. For det meste kan jeg få leret til at gøre, som jeg gerne vil have det til. Her er et par videoer lige efter at jeg tog den seneste portion ud af ovnen efter forglødning:

Sidste år lærte jeg en masse om at forme og genbruge leret.

Dette års tema er overflade, tekstur, farver glasur og brænding.

Jeg holder stadig fast i at bruge lerfarver og transparant glasur til sidst. Det med glasur der ændrer farver under brændingen holder jeg mig fra sådan lige foreløbig. Det er jo en videnskab i sig selv, og måske får jeg lyst til at udforske det en dag.

På hylderne her ses de fleste af de ting der var i den første glasurbrænding, jeg lavede. Det blev ret vellykket. Næste gang fik jeg sat temperaturen for højt og det meste fra den brænding, måtte jeg kassere. Men sådan er det vel, når man skal lære.  Lige nu synger jeg på sidste vers med lertøjsleret og er snart klart til at starte på stentøjsleret og skulpturene. Det er det mål, jeg hele tiden har haft, og det glæder jeg mig rigtigt meget til. Mit hoved er allerede fuldt af ideer til figurer, jeg vil lave.

Glædelig sommer til jer alle sammen.

En tanke om “Potter, pynt og pensionistliv”

  1. Jeg beklager at den funktion med automatisk udsendelse af besked til jer om nyt indlæg er ude af drift, og jeg kan ikke finde fejlen. Nu har jeg så besluttet at skrive på bloggen alligevel og så håber jeg bare, at I kigger ind en gang imellem.
    K.H. Maïa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *