Foråret er på spring

Sol, der varmer og vintergækker i haven. Foråret er på spring

Jeg glææææder mig. Det er vidunderligt med forår. I år har jeg rigtig let ved bare at sætte mig ud i haven og nyde de tidlige solstråler. Sommersolen opholder jeg mig ikke så ofte i, for varme er ikke lige mig. Mine vikingeaner fornægter sig ikke. Mange flytter til sydlige himmelstrøg, men hold da op hvor ville jeg savne de nordiske årstider. Det generer mig heller ikke om jeg skulle gå i hi for en tid, fordi det bare er for gråt, vådt og mørkt. Så meget des do bedre når så foråret kommer. Den mørke tid på året kan desuden også være ret hyggelig. Denne her vinter har været rigtig rar, synes jeg. Lidt mere sne havde ikke været uvelkomment, men jeg er glad for det, vi fik. Mega kønt at se på, og sne forbinder jeg altid med  barndom og leg. Og stilhed ikke mindst. Sneen giver en særlig stilhed… en dybere stilhed… meditativt.

De mange udlandsrejser er det ikke blevet til i mit liv, men jeg har da været på Gran Canaria, Malta, Mallorca, Kreta og Fuengirola. Af dem er Gran Canaria nok det kedeligste sted, jeg nogen sinde har været. Landet er ikke engang kønt. Fremmed for en viking, men grimt.. og de lokale jeg mødte, var professionelt imødekommende men stort set uvenlige, når de ikke kunne se nogen økonomisk fordel i at være venlige. Naturen var tør og stridsom. Bananerne var fine, som Lasse Åberg kunne have sagt det. Mine rejser til det sydlige har fortrinsvis været en positiv oplevelse i kraft af selskabet med dem, jeg har rejst med. Et par af dem har været sammen med min mor, og det har været vidunderligt at have tid til hinanden på nært hold efter et langt liv, hvor vi ikke havde den mulighed. Mallorca er et ret smukt sted, men jeg frabeder mig at have altan ud til havet. Man kan jo ikke høre hvad man selv tænker for de bølger, der hele tiden ruller. På Spaniens sydkyst har de ingen respekt for den natur, de bor i. Byerne er bygget så det ligner affald der er hældt ud over bjergene. Måske kunne man overveje noget mindre skrigende end hvid kalk til sine facader og ikke mindst tagterrasser. Nok er jeg en skude, men en rejselysten flåde, bliver jeg aldrig. Må jeg bede om norden. Her er smukt. På et tidspunkt var vi med Hurtigruten i tretten dage op langs Norges kyst. DET var en æstetisk oplevelse af ufattelig dimension. Den er en berigelse for mit liv for altid. I det hele taget har mine rejser i Skandinavien altid været skønne.

Med foråret kommer tiden til at tænke på planter. Min plan er at få et højbed til lidt krydderurter og nogle tomater, agurker og måske lidt jordbær. Chili kunne også være sjovt. Sommerblomster må jeg også have. I indflytningsgave fik jeg nogle dejligt store krukker, som jeg har planlagt at så sommerblomster i.

Som yngre kunne jeg ikke lige se det store hit i at dyrke noget i haven. Tværtimod. Dengang var der tungmetaller i benzinen og vores have lå lige ved siden af en parkeringsplads. Så jeg forbød altid ungerne at spise af de nødder og bær, der hang ind over vores hegn. Men det er jo mange år siden og jeg kunne sagtens have haft lidt køkkenhave, men jeg har bare mere lyst til at dyrke mine egne ting, hvor jeg er nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *