Fødselsdagsdoodle, lyst brød og et tilfældigt broderi

En facebookven havde fødselsdag, så en doodle, jeg havde liggende blev lige forvandlet til et fødselsdagskort. Doodle er en slags meditative krusseduller, og dem har jeg til tider en hel del liggende af. Af og til bruger jeg dem på denne her måde.

Det her er også en slags doodle… bare med nål og garn på en stofpose. Det startede med, at jeg skulle afprøve en såkaldt punch needle, men det var da noget værre skidt. Det virkede slet ikke med de materialer, jeg har, og egentlig er det lige så hurtigt og meget mere kreativt og sjovt bare at bruge en nål og noget forskelligt garn.

Vi var løbet tør for lyst brød i fryseren så dagens køkkenaktivitet stod blandt andet på rugkiks, grovboller og grovpitabrød. Alt sammen lavet af surdej med halvt hvede- og halvt rugmel. Tortillapressen er såååå god at have, når man ikke lige gider stå og rulle dejplader. Bollerne blev bare rullet. Pitabrødene er boller, der har fået et enkelt tryk i pressen. Rugkiksene er pitabrød, der har fået to pres mere… et hvor solsikkekernerne blev presset ind i dejen…. og et sidste hvor en teskefuld sesamfrø kom med under trykket. Så et kryds i midten med en kniv eller som her med min dejskraber for at lave brudflader når kiksene skal knækkes ud.

Færdige pitabrød på bageristen, kiksene i kurven og bollerne på pladen. Boller og brød ryger direkte i fryseren og kan anvendes når somhelst. De er fine efter 30 sekunder i mikroovnen. Rugkiksene får bare lov til at ligge i en pose på køkkenbordet, til de er spist, hvilket nok ikke tager forfærdeligt lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *