En hjælpsom håndværker

For nogle dage siden havde vi for en gangs skyld regnvejr, men det var da også regn, der ville noget. I den anledning viste det sig så, at vores tag var utæt ved skorstenen til brændeovnen, så vi måtte have en håndværker ud og se på det. Det var en af dem, der er vant til at komme her og han spurgte så til, om vi var blevet færdige med at indrette keramikværkstedet. Han fik så historien om min ovn og fik at vide, at vi stadig ventede på at kunne få den sat rigtigt på plads. Så siger manden minsandten.” Jeg skal hjem og hente noget på værkstedet, og vi har en pallevogn, så den tager jeg med tilbage”.

YAAAAY… så nu er keramikovnen på plads og så kan jeg snart gå igang.

2016-07-13 16.59.26 2016-07-13 16.59.04

Det er jo en fryd, når folk er så hjælpsomme, og det er en af fordelene ved at være udenfor storbyerne. Her hjælper man hinanden og interesserer sig for hinanden. Jeg kan godt forstå at det er ved at være på mode at flytte ud af de store byer. Ingen bliver lykkeligere af at bo i en storby, og måske bliver man en lille smule gladere af at bo i provinsen. Det gør jeg i hvert fald.

Lertøj laver jeg ikke lige i øjeblikket, men jeg har travlt med at læse op på min viden om at lave keramik og skrive liste over, hvad jeg skal have bestilt. Der er et rigtigt godt sted i Sverige, hvor de har alt hvad der skal bruges til den slags og hvor man kan bestille alt over nettet. Et problem med det i øjeblikket er, at her graves alle veje op, så fragtbilerne ikke kan komme til at aflevere det, man har bestilt.  Igår var her en fragtmand med et par småborde til haven, som jeg havde bestilt, men han kørte igen, fordi hans bil var for stor til at komme ind på vores vej. Vores egen bil står parkeret 500 meter væk på en tankstation, for den kan ikke komme ud og ind af vores egen indkørsel. Det bliver rart når alt det fjernvarmehejs er på plads, så vi kan færdes frit igen. Lige nu sparer vi så meget vi kan på olien  i håb om, at det vi har kan holde til fjernvarmen virker.

Haven byder jo også på lidt at se til på denne tid af året. Min herboende svigerinde og hendes mand har været så søde at sætte en ekstra portion squashplanter, så jeg også kunne få nogle squash til min vegetarmad. Det er noget, jeg bruger rigtigt meget, så jeg er glad for at få dem. Pyt så med at det kræver en ekstra indsats lige nu, hvor der hele tiden er nogle klar til plukning. I fryseren er der nu en hel del squashspagetti og poser med squash i små tern til brød, tærter og sammenkogte retter. Forleden morgen brugte jeg nogle timer på at grille en masse marinerede squash og lægge dem i plastposer med hvidløg, chilli og noget af grillolien. De kan blive rigtigt gode til en gang stegte ris eller grøntsager. De næste squash, jeg får, har jeg tænkt at jeg skal prøve at henkoge med lidt krydderurter ved. Så får vi se, hvordan det bliver.

Fil 19-07-2016 09.32.48

Ind imellem kommer her jo også en masse søde mennesker på besøg. Nogle af vores venner som vi har kendt aller længst tid har været her, og et par fra den vej, hvor vi boede i Lyngby har også været forbi . Og så har min dejlige mor også været her et smut, ja det var vist 10 dage, men tiden går jo godt i stærkt selskab. Jeg synes, at hun sagtens kunne været blevet i 10 dage mere, men hun kommer nok snart igen.

2016-07-07 12.37.27

Fine folk har jo også fødselsdag ind imellem, og så må jeg jo lige lave et kort, hvis der er tid og overskud til det. Her er et par stykker af dem, jeg senest har lavet. Faktisk er jeg ret glad for den lille effekt med gavebåndet og sløjfen, så jeg brugte den et par gange. Akvarellerne er lavet med mine nye farver og de var rigtigt gode at male med. Da vi flyttede er jeg ret sikker på, at jeg pakkede en hel kasse med karton til fremstilling af kort ned, men den kan jeg ikke finde længere, men det kommer måske lige pludselig. De forhåndenværende søms princip kan bruges indtil videre. Tør for materialer til den slags løber jeg nok ikke forløbig.

2016-07-18 20.49.06

Og endelig blev der perlekrans ud af de perler, jeg lavede og hvoraf nogle af dem blev muselmalede. De er til min dejlige svigerinde. Egentlig bruger Niels og jeg ikke at give  fødsels-dagsgaver, men han har i mange år vist sin taknemmelighed over at måtte logere hos sin søster, når han var her ovre til jazz,  ved at give familien gaver, inden han  tog hjem igen. Selv om vi nu bor her og han bor hos sig selv, så er der ingen grund til at stoppe en tradition med at glæde folk med lidt særligt godt, så selv om vi ikke giver fødselsdagsgaver, så får både søster og nieces mand gaver på deres fødselsdag i år. Til næste år, får de måske gaver på en anden dag. Det kan sagtens være.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *