En afsked, et 10-tal og de underjordiske

 

20160222_174706

IMG_2446

Aftenbilleder fra min køkkenudsigt

 

Nu har vi haft besøg og det var absolut dejligt og vellykket. Min yngste søn, Pelle, fik et flot 10-tal til sin sidste eksamen før afgangsprojektet på sin uddannelse til procesteknolog. Selv om han er voksen og det er hans valg og hans liv, så kan sådan en eksamen da godt få en mor som mig til at være lidt rastløs til den er omme, og det er den så, og på bedste måde. Hurraahh

Jeg har haft lidt travlt på værkstedet de sidste par dage.  Garnkrukken og brødkrukken skulle have lak. Også den lille blå papirbetonkrukke fik en gang lak. Den med blomsterne har fået den første gang farve. Derudover har jeg kigget lidt på hvad jeg har af vandfarver, og papir.

 

Vandfarve

Det er så moderne med stempler og stempelpuder, og motiverne er ofte ganske enkle. Det ser da interessant ud, men jeg holder mig nu til at tegne mine ting selv. Det er jo hverken svært eller tidskrævende at lave enkle, stiliserede motiver til et kort eller andet. Men selvfølgelig er der en del mennesker, der ikke selv kan tegne, og som alligevel er vældigt kreative,  og for dem er stemplerne med de enkle motiver jo en fin ting

På et tidspunkt skrev jeg at mit første kreative projekt her i mit nye hjem var julepynten, men det er jo slet ikke rigtigt. Det aller første var den troldeskulptur, jeg har hængende  over mit arbejdsbord. Han hedder ElleBølle og sørger for strøm til håndværktøj og lamper. Det var vigtigt at han kom først, for her på Bornholm skal man holde sig gode venner med de underjordiske, for ellers kan det gå grueligt galt. Den lille bjergtrold, KrølleBølle, er nok mest kendt udenfor Bornholm, men han er et ret moderne fænomen. Det har altid været en del af den gamle folketro her, at der levede elvere, feer og trolde i klippehulerne. De straffede dem, der ikke opførte sig ordentligt og drillede de dumme. Hvis man varede sig for at blive uvenner med de underjordiske, kunne de være til stor hjælp også. Det bornholmske ord, bøl, betyder trold, så derfra navnet Krølle Bølle.

20160224_050922 1 .

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *