En høg, foccasia og en grå kjole

En smuk gæst

Her er en spurvehøg der besøgte vores køkkenhave forleden. Vi har fulglefoderbræt lige udenfor køkkenvinduet til småfuglene, og det lokker af og til rovfuglene til. Her kommer falke, musvåger, glenter og høge og så er der pludselig ingen småfugle i nærheden. Duerne holder sig også på afstand. Ravnene er nok ikke bange for lige spurvehøgen, for de er jo noget større end den. Jeg er ret vild med fuglelivet her udenfor mit køkkenvindue. Selv om jeg savner egern i min have, så er her meget mere at kigge på, og det hænder også at der kommer en hjort igennem haven. Men det holder nok op, når Niels får sat vores hundehegn op. Det er kommet og ligger klar til opsætning.

Det er snart tid til at plante mine blomster ud og det varer nok heller ikke længe, før tomatplanterne er store nok til at komme ud i plantekasserne. I år har jeg forsøgt mig med at lave tomatplanter ved at skære tomater i skiver og lægge dem i jorden. Det kan tilsyneladende godt lade sig gøre, for de små planter vrimler da frem.

For tiden eksperimenterer jeg med hvidt brød med fuldkornshvede fra Öland. Det er min udgave af durum som jo også bare er fuldkornshvedemel, men typisk fra marker i Sydeuropa. Her er der sandwichbrød og foccasia på programmet. I plastbøtten ligger noget seitan, jeg har lavet, som skal bruges til skivepålæg og et forsøg med plante- udgaven af skinkesalat.

Foccasiaerne blev virkeligt lækkre og er fantastiske til suppe eller som frokostboller. Den plantebaserede skinkesalat blev også en succes. Niels’s kommentar var at ham kunne jeg godt snyde, og det siger da en del, for han kan rigtigt godt lide skinkesalat.


I strikkestauan har jeg haft gang i en grå lærredskjole med strikket mellemværk og hæklede kanter forneden og på ærmerne. Den er utroligt rar at have på, så den er jeg glad for. Nu skal jeg bare finde på et nyt strikkeprojekt, og det ved jeg ikke helt hvad skal være. Men en karklud kan man jo altid bruge.

Så kom nogle af blomsterne ud i krukker.

2 tanker om “En høg, foccasia og en grå kjole”

  1. Hvor er din kjole flot. Det er længe siden, jeg har set på denne side, så nu skal jeg da også se alt det andet. Du er så produktiv.
    Jeg kan heldigvis snart se det i virkeligheden – hvor jeg glæder mig!

    1. Ja Inge, jeg glæder mig i hvert fald også til I kommer. Hele denne her coronahistorie berører mig ikke synderligt, bortset fra at jeg savner de af mine kære, som jeg ikke har lige omkring mig, lidt mere. Livet er jo kort og dyrebart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *