Så blev jylkatting færdig….

 

img_20161031_223901

Her på Bornholm hedder pindsvin jylkatt og under alle omstændigheder synes jeg, at det er et af de kæreste dyr i verden. Hele sommeren har jeg haft besøg af et her i haven næsten hver aften. I efteråret var det ret glad for nedfaldsfrugten.

Nu blev jeg så færdig med at sætte pigge på ryggen af mit filtede pindsvin og jeg er selv ret godt tilfreds med resultatet.

img_20161031_223635

Her er en billedserie af hvordan jeg har lavet piggene. Først klippede jeg en masse piberensere i bidder på omkring 5 cm. og viklede uld omkring dem. Så snørede jeg en stump uldgarn på midten og bukkede piberenseren, så jeg fik to pigge, og så filtede jeg uldgarnet ned i det filt, jeg havde lavet til ryggen. Til sidst filtede jeg det hele på pindsvinet. Uldgarnet, jeg har brugt, er iøvrigt en rest af noget garn, som min mor lavede for mange år siden, da hun havde får. Det glæder mig at det kommer til gavn.

2016-10-31-14-07-25For tiden har jeg et lille projekt med at lære tunesisk hækling. Her er en lille prøveklud, der blev til en fin lille serviet til at lægge under et glas eller en kop.

2016-10-31-14-07-38

 

 

4 tanker om “Så blev jylkatting færdig….”

    1. @Lone: I den amerikanske filtegruppe, jeg er medlem af, var de også helt vilde med den måde. Det svære ved pindsvinepigge er at få dem til at sidde i et tilsyneladende kaotisk mønster, og det her var mit bedste bud…

  1. Hvor er pindsvinet sød. Og ulden kommer helt fra Djursland! Jeg bliver helt glad, når jeg kommer til at tænke på vores får og søde små lam, som jeg sommetider gav flaske – tja det var i 90’erne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *