Kragetæer og forjul…

20161117_094006.jpg

Jeg synes, at det er svært at lave fuglefødder, mens de sidder på fuglen, så jeg har lavet nogle par på en pind. Det kunne være kragetæer, men det bliver nok til mindre fugle.

Vi har ellers haft travlt med alt muligt andet end skabende aktiviteter på det seneste. Endelig fik jeg taget mig sammen til at komme til optikeren og fik bestilt nye briller. Det var efterhånden umuligt at se ordentligt med de gamle. Faktisk har mine øjne ændret sig voldsomt på de seneste fire år. Min brillestyrke er gået fra -4,75 til -1,5 på begge øjne, så ikke så underligt at jeg ikke kan se, hvad jeg foretager mig. Især er det helt umuligt at tegne og skrive. Jeg glæder mig nu til at få de nye briller. De er nok klar om 3 ugers tid.

Da vi var hos optikeren fandt vi også lige en af de thaibutikker, der ligger i Rønne, så der måtte jeg ind. Jeg har længe gået i tanker om at eksperimentere med Jackfruit, som skulle være virkelig godt til at lave kødsubstitutter af.  Vi har allerede prøvet at bruge det til at lave fake fisk og det virkede totalt og smagte dejligt.

I fredags var vi i Rønne teater, der er landets ældste, fungerende teater. Det er en utroligt charmerende bygning. Der mødte vi lige nogle gamle bekendte og fik en god sludder. Stykket var et egnsstykke på bornholmsk. Râsapâsinj, en vaudeville om kærlighedens veje og vildveje selvfølgelig. En râsapâs er det bornholmske ord for en spradebasse. Det var absolut god underholdning og godt gået af Bornholmsk Amatørscene. Især Bodil Lundqvist som husmandsenken, Sina, var helt vidunderlig.

Lørdag var vi så til spisning og viseaften på Margeritten, den lokale familierestaurant. Det var meget, meget hyggeligt. Her fik vi også en lille snak med gamle venner i løbet af aftenen. Lars Christiansen sang en del af de revyviser han i tidens løb har skrevet, og hans bror, Finn sang sammen med sin sangerinde, Lone, et udpluk af svenske og danske viser. Alle sammen fortalte de ind imellem anekdoter i relation til sangene, og det var både morsomt og stemningsfuldt.

20161118_133017.jpg 20161118_133044.jpg

Så fik jeg lige en sending langfibret uld, merino, der er super til overfladen på mine filtede ting. Det er sååååå smukt og såååå lækkert, og jeg fandt det til absolut tålelig pris hos Uldportalen på nettet.

20161117_094019.jpg

Her er de første tiltag til årets julepynt, og med det nye uld har jeg alt, hvad jeg skal bruge. Det skal nok blive sjovt.

20161119_153342.jpg

Min nye nederdel i tunesisk hækling er nu godt igang. Jeg ved ikke helt, hvordan den kommer til at være endnu, men det kommer efterhånden som jeg får arbejdet mig frem. For mig er det noget af det sjove ved at lave den slags, at det former sig undervejs. Foreløbig er jeg igang med at lave en hel sol i felter til nederst. Måske kommer der endnu en rækker felter modstående ovenover, men det har jeg ikke helt besluttet.

20161119_153530.jpg

Og så har jeg lige en nebengeschæft med en underkjole a la den seneste, jeg lavede. Den var nemlig rigtig god og rigtig rar at have på. Denne her er så lavet med tunesisk hækling, selvfølgelig 🙂

Man må jo øve sig, når man gerne vil være god til noget, ikk’

 

 

 

 

4 tanker om “Kragetæer og forjul…”

 1. Jeg er forvirret, ser du bedre og bedre med årene? I så fald, hvad er opskriften på det?
  Kan vældig godt lide din blog. ? Inspirerende stuff…
  Kram!

  1. @Katarina: Ja de fleste bliver jo en smule langsynede med alderen, men jeg er jo nærsynet i forvejen, så mit syn bliver normaliseret. Jeg synes dog nok, at det er en meget markant ændring denne gang, og jeg er ikke helt klar over, hvad det skyldes.
   *kraaam*

 2. kære Maïa, det er da godt, der er andre kulturelle aktiviteter, mens du venter på de nye briller.
  kh – også til Niels – fra Birgit

  1. @Birgit: Ja der foregår heldigvis meget her på Bornholm også udenfor turistsæsonen.
   Jeg skal hilse jer tilbage fra Niels 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *